Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

 Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
прочети повече
Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

ЕКСА АД получи номинация в Национален конкурс „Сграда на годината“ 2014 за категория „Сгради образование и спорт“ за обект „Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков”

Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков”, гр. Плевен е основано през 1960г., като първоначално се е помещавало в друга сграда. През периода 1963-1964г. е изготвен проект за пристройка и дострояване на сградата на тогавашния Техникум по механотехника (3-етажна, строена през 50-те години на 20 век) за целите на музикалното училище и изграждането на самостоятелна сграда в същия парцел с предназначение за концертна зала към училището. Проектът е реализиран окончателно през 1968г. и до днес училището разполага с този сграден фонд.
Първоначално училището е било само музикално, по-късно става многопрофилно, като се създават и класове по скулптура, графика и живопис, както и класове по танцово изкуство. Това е наложило редица функционални промени в отделни помещения и пригаждането им за новите нужди.
Понастоящем учениците са над 500, от 1 до 12 клас на две смени, има създадени и групи за предучилищна дейност. С реализацията на проекта, Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” придоби нов европейски облик.

  •   Няма добавени коментари за тази статия
Прибави коментар


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa