Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

ЕКСА АД получи награда „Сграда на годината“ 2016
ЕКСА АД получи награда „Сграда на годината“ 2016
прочети повече
Военноморският клуб грейна с нова визия
Военноморският клуб грейна с нова визия
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

ЕКСА реставрира централната северна кула на Княжеския дворец

 Специалисти от НИПК и Министерство на културата приеха изпълнения от ЕКСА АД етап от реставрационно-консервационните работи на сградата на Княжески дворец в София.Става дума за реставрация на централна северна кула на музея.

Сградата е паметник на културата с национално значение. След текущата реставрация, покривът на източната и централната й част е отново в автентичен вид и блясък, както се полага на една от емблематичните сгради на София. За съжаление не е такова състоянието му в западното крило, за което се очаква финансиране.

Преди 15 години ЕКСА АД, след спечелен конкурс, реставрира покрива на източното крило на Княжески дворец, с финансиране от фондация “Рафаело” към ЮНЕСКО. Две години по-късно, с дарение на фондация “Мессершмид” – Германия, екипът ни започна реставрацията на фасадите на архитектурния паметник, която поетапно бе приключена до 2008 г.


  •  

    В Нощта на музеите посетих със семейството си изложбата “Моми и звънци” – живопис, организираната от Етнографския музей към БАН. Разгледахме и другите експозиции, които бяха достъпни за посетителите в тази вълнуваща вечер. Още с влизането през централното стълбище бях впечатлена от вътрешното оформление по таваните и стените на музея и картинната галерия . Поздравления за реставраторите от ЕКСА! Сътвореното от тях допълваше по блестящ начин атмосферата на културно оживление и трепета от досега с националното ни изкуство, съчетано с фолклорните мотиви в експозициите.

    Яница Иванова, 19-05-10 08:32:14

  •   Княжески дворец

    Хубаво е, че ЕКСА АД е направила реставрацията на северната кула, професионална работа. Но това е паметник от национално значение и мисля, че трябва да изглежда безупречно от всички страни, защото се намира точно в центъра на София и се посещава от много туристи. Това е част от онова, което ще запомнят чужденците от България. А и за нас не е без значение, подхранва самочувствието ни - нали е частица от историята ни...

    Илко Илиев, 30-03-10 16:00:55

Прибави коментар


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa