Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

Медиите за ЕКСА

ПРИКЛЮЧЕНИЕТО, НАРЕЧЕНО БУРГАС, в-к Капитал Daily, 16.02.2016

amoxicillin cost without insurance

amoxicillin prescription no insurance

buy generic naltrexone online

low dose naltrexone buy click here

lopressor

lopressor

xyzal

xyzal redirect

am i pregnant or paranoid quiz

am i pregnant quiz 100 accurate

melatonin pregnancy drug class

melatonin pregnancy test xnaessentials.com

symbicort inhaler price

symbicort

lamictal pregnancy

lamictal and pregnancy blog.pleasetech.com

suboxone naltrexone and naloxone

naloxone vs naltrexone

melatonin weed

melatonin and weed mixed online

cialis koupit

cialis 20mg predaj

Бургас винаги е бил един от най-обичаните градове в България. Дали заради магията и очарованието на морето, дали заради духа и енергията, която витае по улиците, Бургас  е символ на красота, вдъхновение и неповторима атмосфера. Бургас е едно незабравимо преживяване…

Света Анастасия е  единственият остров в България, превърнат в туристическа атракция след пълна реставрация. Късче земя, разположено само на 6 км от града, островът е привлекателен както за гостите на Бургас, така и за местните хора. Пиратски набези, заровено съкровище, тайнствени затворнически килии, древен манастир – това е само частица от приказната история на единствения обитаем остров по българското крайбрежие. Островът носи името на Света Анастасия – Фармаколитрия – една от малкото жени мъченици, почитани както от източноправославната, така и от католическата църква.

Минало, настояще и бъдеще се преплитат и създават неповторим дух и усещане за безкрайна свобода. Сякаш небрежно захвърлен сред бургаския, далеч от градския шум, но достатъчно близо до морските дълбини, остров Света Анастасия ще очаква най-нетърпеливите островитяни отново през пролетта. Ревниво пазените тайни на острова ще се разкрият на всеки с дух на приключенец. Да пренощуваш в монашеска килия, да усетиш мирис на прясно изпечена черноморска риба, да се потопиш в историята на мястото, пресъздадена в интерактивен музей, да вдишаш ухание на диви смокини и да усетиш морския бриз… това са само част от емоциите, които всеки стъпил на острова запечатва и отнася завинаги със себе си. Трудно може да се разкаже за остров Света Анастасия, това е магия, която трябва да се „преживее“.

Преди хиляди години траките открили място, което сякаш било частица от рая. Най-голямата благодат на това райско кътче била горещата вода, извираща от недрата на майката земя. Минералните извори дарявали здраве и лекували различни болести. Тази вода сякаш била дар от Бога… От тогава до ден днешен хората неизменно използват и тачат лечебните извори на Акве Калиде.

Съвременният наследник на това безценно място и част от атракциите на град Бургас е Туристически комплекс „Акве Калиде“. Разположен само на 15 км от центъра на града, „Акве Калиде“ привлича неустоимо и днес. Реставрираната баня на султан Сюлейман Великолепни разказва историята на хилядолетния град по един интересен и иновативен начин – 3D прожекция, която се визуализира в подкуполното пространство на банята – узей. Всеки посетител се потапя в миналото и преживява отново и отново историята на тракийското светилище на Трите нимфи-изцелителки.

Сред тишината  на природата и тайните на неразкритото минало „Акве Калиде“ ни повежда хиляди години назад, разкривайки пред нас частица от бита и живота на древните, обитавали тези места. Реставрираните археологически структури – част от римска баня и фрагменти от градска крепостна стена, са неоспоримо доказателство за съществуването на древен град. Богатата колекция от антични и средновековни находки, сред които златни накити от римския и османския период, хиляди монети – златни, сребърни и бронзови, свидетелстват за присъствието на най-висши представители на великите империи, съществували по нашите земи.

Днес туристически комплекс „Акве Калиде“ очаква своите посетители, за да ги поведе на една разходка из хилядолетното минало на това приказно място, изпълнено с легенди и истини.


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa