Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

ЕКСА АД получи награда „Сграда на годината“ 2016
ЕКСА АД получи награда „Сграда на годината“ 2016
прочети повече
Военноморският клуб грейна с нова визия
Военноморският клуб грейна с нова визия
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

Медиите за ЕКСА

Приключи ремонтът на "Евксиноград", в-к Дневник, 22.12.2015

strattera voucher

buy strattera no prescription

Ремонтът на резиденция "Евксиноград" по проект, финансиран от оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г., приключи. Той е на стойност 9.8 млн. лв., като освен сградата включва и прилежащия парк.

След Нова година дворецът ще бъде отворен за посетители.

Реставрирани са фасадиге на сградата, възстановени са княжеската спалня с будоар и баня, огледалния салон за срещи, работният кабинет, изграден е вътрешен панорамен асансьор за хора с увреждания, сервизен асансьор за кафето в западното крило, изпълнени са автентичните настилки и копринени тапети по стените.

Предвижда се и доставката на мебели, за което Министерският съвет е обявил обществена поръчка. В нея се очква да кандидатстват майстори по дърворезба, но също и антиквари. В бъдещите планове влизат и подредбата на музей в сградата, в който ще бъдат показани вещи на царската фамилия.

"Проектът е успешно изпълнен и в края на програмния период, в края на усвояването на програмата той е факт. Бяха положени много усилия, но си заслужаваха, защото виждаме това прекрасно място. То ще отвори отново врати за посетители, но вече с един прекрасен, обновен облик", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при официалното откриване.

"Дворецът и крепостта, Ботаническата градина, старата конюшня вече имат своя автентичен вид със своята 130-годишна история, нещо, което беше във фокуса на вниманието, защото финансирането по линия на ОП "Регионално развитие" беше за подкрепа, промотиране на туристически атракции с национално и световно значение с фокус върху такъв тип уникални обекти, какъвто е Евксиноград", каза още тя, цитирана от пресцентъра си.

През 2014 г. за изпълнител на ремонта беше избрана фирмата "Екса" АД.

Идеята бе дворецът да бъде реставриран заедно с мебелировката, а 900-те декара парк към него да се разчистят и облагородят. Реконструкция се предвиждаше и за църквата "Св. Димитър", както и за оранжериите и конюшнята.
назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa