Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

 Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
прочети повече
Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

Медиите за ЕКСА

ПРЕРАЖДАНЕ НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР. сп. Наш дом, 03.2007

buy abortion pill online safely

buy abortion pill ccopi.com buy mifeprex abortion pill online

buy abortion pill barcelona

buy abortion pill barcelona recursosred.es

fluoxetine

fluoxetine read

polyethylene

polyethylene

order abortion pill online usa

where to buy abortion pill in usa click here

pregnancy due date conception calculator

pregnancy calculator

where can i buy citalopram

where to buy citalopram online hk.onkyo.com

seroquel vidal

seroquel

amlodipin actavis

amlodipin

cialis cena u apotekama srbija

cialis

premarin coupons discounts

premarin tablet

Публиката в музикалния театър “Стефан Македонски” до неотдавна трябваше в името на изкуството да се абстрахира от неугледната обстановка вътре. През новия сезон 2006-2007 София вече има подходящ за статута си музикален театър , който през есента ще отбележи 60-годишен юбилей. Със съдействието на министъра на културата Стефан Данаилов бяха отпуснати 2.8мил.лв. за генерален ремонт. Фирма ЕКСА (същата, която ремонтира Народния театър “Иван Вазов” и Театър 199) пое този ангажимент.
“Много щадяхме сградата, която е наистина забележителна. Строена е специално за музикален театър по проект на арх. Георги Овчаров”, споделя арх. Константин Пеев. Той е главен проектант на фирмата и над проекта е работил съвместно със своите колеги арх. Илон Щиплева, арх. Михаил Витанов и арх. Лиляна Тонева. Крайният резултат вече е налице. Още щом направи първите крачки, посетителят “със спомени” бързо ще установи и приликите, и разликите. Фоайето е с изцяло променен облик. Елиптичната форма на билетната каса кореспондира с козирката отвън, която съдържа елиптичен елемент. Облицовката на касата е гранитогрес, в съчетание с минерална мазилка със слюдест ефект, цветът е праскова.
Ново дизайнерско решение са колоните във вътрешните фоайета, подчертани така, че да изпъкнат. Сребристи и златисти орнаменти дискретно се разиграват навсякъде. Цялата сграда е застлана със син негорим мокет. Аплиците по стените са нови, но подражават стилово на полилеите. Нови са и огледалата – не с тежки рамки, а семпли, с изчистени линии. Преобразен е и гардеробния сектор- плотът имитира мрамор, закачалките са нови, а също и номерата (както и тези на столовете в залата, така, че да не се налага да пресмяташ кое е твоето място).
Театърът вече разполага и със съвременен сутерен с представителна офис част, добре оформени коридори, складови помещения, 41 гримьорни.
Обхождайки театъра, посетителят приближава до кулминацията – генерално ремонтираната зала за зрители. Архитектите оценяват като свой успех цветовото и решение, което се изнася и в другите части на театъра. Гамата е класическата комбинация от синьо, червено и бледокремаво, в което са обработени стените и таваните. В салона има 783 места, включително за инвалиди – със специална рампа.. Столовете са шведски тип, тапицирани в червено кадифе. Старият функционален модел на креслата е запазен, но дизайнът е подобрен. Новите са по-меки и удобни, с по-високи облегалки. Те осигуряват на публиката пълен комфорт, щом тежката плюшена завеса с цвят на старо злато се вдигне.
Самата зала е много по-достъпна за посетители. Подовете плавно се скосяват, вече са оформени четири пътеки между редовете и пред кулоарите. В резултат на това цялото пространство става по-лесно за овладяване. Междинните пътеки, например позволяват част от сценичното действие да се изнесе сред публиката.
От съществено значение е преустройството на тавана в залата. Преди ремонта той представляваше купол, а сега е затворен с платна BARISOL. Специални акустични плоскости, поръчани от Франция, има по стените. Ефектът – невероятно подобрена акустика в театъра. По таваните са монтирани нови осветителни тела, а пищните полилеи във фоайетата са възстановени. Всички елементи от стария интериор на сградата , които са били в добро състояние, са запазени. Например, големите врати от качествена дървесина, както и старата ламперия само са реставрирани. Радикални са промените при санитарните помещения. От предишната една тоалетна са обособени две нови. Има и специални тоалетни за инвалиди, разположени непосредствено до входа към залата. Това, което остава скрито за погледа на посетителя, са ремонтираните помещения за оркестъра и хоровата зала. До края на март се предвижда да бъде готова и частта на артистите.
автор: Сабина Василева




назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa