Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

 Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
прочети повече
Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

Медиите за ЕКСА

МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР СЕ ПРЕМЕНИ, в-к Арх и Арт, 11.01.2007

amoxicillin price without prescription

amoxicillin prescription no insurance

buy abortion pill

buy abortion pill click

effexor

effexor

usa buy abortion pill

name of abortion pill in u

2015 cialis coupon

cialis coupon card

benadryl pregnancy dosage

benadryl and pregnancy first trimester blog.rarespares.net.au

buprenorphine naloxone and naltrexone

is naltrexone and naloxone the same thing

effects of alcohol and antidepressants

effects of antidepressants and alcohol link

serevent diskus 50 mcg

serevent

mildin 10 mg

mildin uden recept go

Храмът на Мелопомена е ремонтиран по проект на архитектите от фирма  “ЕКСА  арт”

Все повече театри в София могат да се похвалят с обновени фасади и модерни интериори. През последните две години бяха реконструирани Националния театър “Иван Вазов”, Младежкия театър, Театър 199. Тези дни отваря врати поредния обновен храм  на Мелопомена – Националния музикален театър “Стефан Македонски”, чийто ремонт продължи половин година . За него Министерството на културата отпусна близо 3 милиона лева. Проектът е дело на архитектите от фирма  “ЕКСА арт” – Константин Пеев, Илон Щиплиева и Лили Тонева.

 

Още с приближаването си към сградата почитателите на оперетата ще се изненадат от модерния вид на фасадата й. Тя е облицована с гранитогрес и фуга между отделните редове от еталбонд, а входа е с алуминиева дограма. Запазена е носещата конструкция на съществуващата козирка, която в долната си част е с обшивка от еталбонда с лазер е образуван светещия надпис “Музикален театър”. Настилката на тротоара пред входа на храма на Мелопомена  е подменена с нова, като е изградена и рампа за инвалиди .

Изненадите продължават и при влизането в самата сграда. Архитектите са изготвили цялостно цветно решение на интериора – във фоайетата, кулоарите и залата на театъра . Изцяло обновени са подовите настилки, стените, таваните и обзавеждането. Това се вижда още в приемното фоайе, където главен композиционен елемент е ефектно решената каса. Тя е разположена централно в пространството, изградена е от остъклена метална конструкция и е допълнително осветена. Стените на фоайето са изпълнени в розовозлатист цвят  и завършват със фриз в цвят на месинг. Мозаечната настилка е подменена с гранитогрес в розовосив тон, който хармонира със сивата облицовка на фасадата на входа, на колоните и пиластрите във фоайето.

Уютната обстановка преминава в кулоарите, на път за театралната зала. Тук стените са боядисани в светъл цвят, а редиците колони са оцветени в тосканско червено. Множество нови огледала посрещат посетителите при входните врати на залата.

В нея е намален броят на местата за сядане на 783 и е подобрен достъпът до тях., като е осигурено пространство и за зрители инвалиди. Столовете са тапицирани в топъл червен цвят и наподобяват дизайна на тези от времето на създаването на Музикалния театър. Багрите са същите, както и в кулоарите-съчетанието на червени и светли тонове създава специфична театрална атмосфера.

Тържествено настроение носи и цветът на златист месинг, в който са оцветени портала на сцената, фриза на балкона и барелефите в горната част на стените.

Проектантите са се погрижили за подобряването на акустиката и осветлението на салона. По надлъжната ос на тавана двустранно са направени луни, които са вградени в растителни орнаменти. Същите осветителни тела са монтирани и под ложите, за да осветяват допълнително залата на ниво партер.Съгласно акустичния проект е изпълнено затваряне на централния купол, което ще подобрява акустиката на залата.

Не са забравени и помещенията за артистите, които също са ремонтирани и модерно обзаведени. В гримьорните са поставени огледала, подвижни столове и мивки с нова фаянсова облицовка според съвременните изисквания.

 

Радостина  ПОПОВА




назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa