Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ, ГКПП ВИДИН

Граничен контролно-пропускателен пункт Видин – Калафат
  • Възложител : Министерство на финансите и Програма ФАР

  • Изпълнение: 2004 г.

  • Местоположение: гр. Видин

  • Времетраене: 6 месеца

ГКПП се намира на западната част на границата ни с Румъния, разположен е на транспортни коридори №4 и №7. Съответният граничен пункт в Румъния е Калафат.

Целта на тозипроект е изграждане на контролни кабини по продължението на пътните платна за по-бързо и паралелно обслужване на преминаващите превозни средства и най-вече на ТИР-камионите.

Проектът подобри преминаването през Видин – Калафат - Фериботи. ЕКСА изпълни инфраструктурните работи, включващи производство и монтаж на контролни кабини, дезинфекционно съоръжение, клиновидна платформа, ограда, охранителни съоръжения, маркировки, сигнализация, трафопост, дизел-агрегат, вертикална планировка и реконструкция на административна сграда, при условие че ГКПП изпълняваше своите задължения 24 часа в денонощието без прекъсване.

Обхват на работите

Изградени бяха 12 контролни кабини за: Гранична полиция при фериботно гнездо и за предварителен обмен на информация; Паспортно-визов контрол; Митнически контрол по новоизграденото на територията на ГКПП Видин трето платно; Пристанищна и Морска администрация; Ветеринарно-медицински контрол; Паспортно-визов и Митнически контрол при административната сграда; Пътни такси и разрешителни при автомобилната везна; Гранична полиция; техническо помещение към дезинфекционното съоръжение и обществена тоалетна.

Изградена бе сграда за трафопост 20 КV и дизел-агрегат, която в конструктивно отношение представлява монолитна скелетно-гредова конструкция. Изработена бе клиновидна платформа за подобряване на подхода към фериботното гнездо за по-малките фериботи, с оглед ниските води на реката.

Изграждането на дезинфекционно съоръжение включи доставка и монтаж на две стоящи и една подова аерозолно-дисперсни системи за дезинфекция на автомобили.

Изпълнени бяха охранителни съоръжения, маркировки и сигнализация, включващи 6 броя бързодвижещи се бариери с рамо от 2,5 до 4,0 метра, в зависимост от ширината на пътното платно в конкретния случай и съгласно ситуационния план. Положена бе пътна маркировка (маркировъчна боя със стъклени перли) съгласно новото разполагане на кабините и надписи на български и английски езици, пътни знаци, указателни табели.


ПРЕПОРЪКА ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ, ГКПП ВИДИН
 
 


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa