Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

 Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
прочети повече
Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

ПАВЛИДИС ООД

Жилищно-административна сграда – София, ул. “Брегалница”
  • Възложител: Павлидис ООД

  • Проект за жилищна сграда с офиси

  • Местоположение: гр. София, ул. “Брегалница” №59

  • Разгъната застроена площ: 2314 м2

  • Проектантски колектив: арх. К. Пеев, арх. О. Йорданов, арх. Р. Йотов, арх. Р. Рашков

Проектираната сграда е част от свързано застрояване по ул. “Брегалница” с изложения изток - запад. Сградата се състои от сутерен, партер, 6 жилищни етажа и подпокривен етаж.

Комуникацията на сградата - стълбище, асансьор и етажен коридор, е решена централно, като стълбището се осветява и проветрява посредством осветителен двор. Сутеренът е проектиран в рамките на имота и съдържа подземен паркинг за 8 автомобила, мазета и технически помещения. В партера са разположени 2 магазина към улицата, вход за жилищната сграда, 2 офиса на запад и рампа за подземния паркинг.

От първи до четвърти жилищен етаж са проектирани по 4 двустайни апартамента на етаж с чиста застроена площ от 55,62 м2 до 58,41 м2 - два по два условно симетрични (поради неправилната форма на имота) спрямо комуникацията на сградата. На петия жилищен етаж са разположени 3 жилища - 2 двустайни на изток, аналогични на тези в долните етажи, и първото ниво на мезонет на запад. На шестия етаж са проектирани първото ниво на мезонет на изток и второто ниво на западния мезонет. Дневната на източния мезонет е разположена централно на фасадата, с богато остъкляване, решена е като “кула” с площ 24,85 м2.

Подпокривното ниво е горно ниво на източния мезонет. Конструкцията на сградата е стоманобетонна, скелетна. Отводняването на скатните покриви е решено с 4 водосточни тръби, в които се включват седящите улуци на покрива и отводняването на терасите. Осветлението на помещенията, части от които попадат под скатния покрив, е с прозорци в равнината на покрива тип “VELUX”.

Ограждащите фасадни стени се изпълняват от решетъчни тухли с дебелина 25 см и се топлоизолират отвън заедно с челата на колони, греди и подови плочи с 5 см пенополистирол и се измазват. Вътрешните разпределителни стени са от тухлена зидария (междуапартаментни стени) и от гипсокартон на метална конструкция с изолационен материал от минерална вата.

Фасадите се оформят с минерална мазилка. Предвидени са ажурни балконски парапети с метална ръкохватка и закалено стъкло на метална конструкция.


ПРЕПОРЪКА ОТ ПАВЛИДИС ООД
 
 


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa