Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
прочети повече
Тържествено откриване  на къщата-музей „Хр. Смирненски“ по проект на ЕКСА АД
Тържествено откриване на къщата-музей „Хр. Смирненски“ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

ПАВЛИДИС ООД

Жилищно-административна сграда – София, ул. “Брегалница”
  • Възложител: Павлидис ООД

  • Проект за жилищна сграда с офиси

  • Местоположение: гр. София, ул. “Брегалница” №59

  • Разгъната застроена площ: 2314 м2

  • Проектантски колектив: арх. К. Пеев, арх. О. Йорданов, арх. Р. Йотов, арх. Р. Рашков

Проектираната сграда е част от свързано застрояване по ул. “Брегалница” с изложения изток - запад. Сградата се състои от сутерен, партер, 6 жилищни етажа и подпокривен етаж.

Комуникацията на сградата - стълбище, асансьор и етажен коридор, е решена централно, като стълбището се осветява и проветрява посредством осветителен двор. Сутеренът е проектиран в рамките на имота и съдържа подземен паркинг за 8 автомобила, мазета и технически помещения. В партера са разположени 2 магазина към улицата, вход за жилищната сграда, 2 офиса на запад и рампа за подземния паркинг.

От първи до четвърти жилищен етаж са проектирани по 4 двустайни апартамента на етаж с чиста застроена площ от 55,62 м2 до 58,41 м2 - два по два условно симетрични (поради неправилната форма на имота) спрямо комуникацията на сградата. На петия жилищен етаж са разположени 3 жилища - 2 двустайни на изток, аналогични на тези в долните етажи, и първото ниво на мезонет на запад. На шестия етаж са проектирани първото ниво на мезонет на изток и второто ниво на западния мезонет. Дневната на източния мезонет е разположена централно на фасадата, с богато остъкляване, решена е като “кула” с площ 24,85 м2.

Подпокривното ниво е горно ниво на източния мезонет. Конструкцията на сградата е стоманобетонна, скелетна. Отводняването на скатните покриви е решено с 4 водосточни тръби, в които се включват седящите улуци на покрива и отводняването на терасите. Осветлението на помещенията, части от които попадат под скатния покрив, е с прозорци в равнината на покрива тип “VELUX”.

Ограждащите фасадни стени се изпълняват от решетъчни тухли с дебелина 25 см и се топлоизолират отвън заедно с челата на колони, греди и подови плочи с 5 см пенополистирол и се измазват. Вътрешните разпределителни стени са от тухлена зидария (междуапартаментни стени) и от гипсокартон на метална конструкция с изолационен материал от минерална вата.

Фасадите се оформят с минерална мазилка. Предвидени са ажурни балконски парапети с метална ръкохватка и закалено стъкло на метална конструкция.


ПРЕПОРЪКА ОТ ПАВЛИДИС ООД
 
 


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa