Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

 Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
прочети повече
Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

REPLICA WATCHES

Къщи за гости – Банско
  • Възложител: Частно лице

  • Проект и изпълнение (2004 – 2005 г.)

  • Местоположение: гр. Банско

  • Разгъната застроена площ: 725 м2

  • Проектантски колектив: арх. К. Пеев, арх. Р. Рашков, арх. М. Чоролеева

Предмет на разработката е реконструкция на съществуваща едноетажна жилищна сграда с разгъната застроена площ (РЗП) 100 м2 и проект за нова жилищна сграда с РЗП 625 м2.

Решението включва изграждането на двустайни жилища и обособени студия на първи и втори етаж. Двустайните жилища включват дневна с кухненски кът, отделен с барплот, спалня и баня с тоалетна. Предвидено е изграждането на камини.

Подпокривното пространство е оформено като самостоятелно жилище, състоящо се от дневна с кухненски кът, две спални и санитарно помещение. Партерът е решен като приемна, с голяма дневна-трапезария, входно фоайе, предвидено е място за багаж и помещение за сауна. Сутеренът е организиран като механа със сепарета за хранене, малка кухня, санитарно помещение. Решението на сградата е съобразено със запазването на два традиционни чардака и стар оригинален каменен зид с огнище. Фасадното решение е в духа на характерната за Банско архитектура – облицован в камък партер с хоризонтално вградени дървени греди, които присъстват като елемент в оформянето на прозоречните отвори и еркерите, скатен покрив, сантрачи и други декоративни елементи, допълващи цялостното звучене на сградата в синхрон със заобикалящите я сгради и околна среда.


 
 
 


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa