Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД,

Уникредит Булбанк АД - Пловдив
  • Възложител: Булбанк АД

  • Проект на банкова сграда за регионален клон (1999 г.)

  • Местоположение: гр. Пловдив, ул. “Иван Вазов” 2

  • Разгъната застроена площ: 2326 м2

  • Проектантски колектив: арх. К. Пеев, арх. Б. Христов, арх. Р. Рашков

 

  • Период на строителство: 2000-2001 г.

След присъждане на І-ва награда на архитектурен конкурс за проект на колектив с р-л арх. К. Пеев, ЕКСА изготви комплексен архитектурно–строителен проект за новата банкова сграда, организира и упражни авторски надзор до получаване на строително разрешение.

Съгласно заданието, сградата е с четири надземни и едно подземно ниво. Местата с максимална достъпност са двата салона за клиенти. Те са с овално елиптична форма на партер и първи етаж и са свързани със сегментна еднораменна стълба. На партера са и помещения за нови банкови продукти, място за банкомат на фасадата, касов блок, информационно табло за валутните курсове. В клиентските зони са осигурени седящи и стоящи посетителски места за писане, удобно място за пощенски касети, кът за телефонни обаждания. Всяко работно място е технически обезпечено. Преградните стени са изпълнени от алуминий и стъклопакети с цел добро шумопоглъщане. Оптималното естествено осветление се осигурява от полуструктурната окачена фасада и прозорците към двора. Таваните на двата салона са с вградено осветление, подчертаващо отделните архитектурни детайли и елементи. В сградата е създадена възможност за функциониране на система за контрол на достъпа. Останалите етажи обслужват функциите на банката и са изпълнени съгласно изискванията на инвеститора.

Конструкцията е безгредова, с тежко натоварване. Всички площи са вентилирани или климатизирани, а салонът за клиенти е с подово отопление. Изградена е най-съвременна пожароизвестителна и охранителна система.

Извадка от пресата:

“От началото на 2001г. Булбанк, Пловдив посреща клиентите си в нова сграда на ул. ”Иван Вазов”, до Военния клуб. Първопремиран в конкурса, завършил с 11 проекта, е колективът на ЕКСА ООД с ръководител арх.Константин Пеев. Тяхното предложение отговаря най-добре на изискванията на инвеститора за функционалност и естетически образ. Решението е съвременно, но с класически дух. Свидетели сме на един от малкото случаи, когато прочутият пловдивски местен патриотизъм допуска софийски архитект и признава достойнствата на вече изградената му сграда като една от най-добрите в града.”

“Накратко синтезирана, логиката на изграждането на формата звучи така – “Следваме принципите на модернизма в архитектурата, като са ползвани похвати на класическата архитектура, съответстващи на духа и традициите на гр. Пловдив. Целим не чрез имитация, а с последователност в принципите на изграждане на архитектурната форма да създадем хармонична връзка между новата сграда на Булбанк и историческия център на Пловдив”.

Списание “АМС Аспекти” бр.3 / 2001г.


ПРЕПОРЪКА ОТ УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД,
Отзиви
Обекти на този клиент


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa