Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

Военноморският клуб грейна с нова визия

Една от емблематичните варненски сгради е с обновена визия. Построеният преди повече от век Военноморски клуб вече грее с реставрирана фасада, нови дограма и покрив.

Това е само първи етап на ремонта на стойност близо половин милион лева. Освен ремонтни строително-монтажни работи, включва и възстановяване на строителни книжа, конструктивно становище, проектиране, съгласуване и узаконяване, стана ясно при откриване на обновеното здание.

Поетапният ремонт на сградата на Военноморския клуб ще струва общо 822 600 лв. Вторият етап ще е с прогнозна стойност 327 800 лв. Ще включва вътрешни ремонти в Заседателна и Концертна зала на подовите настилки, стени и тавани и запазване на автентичния вид. Ще бъде обновена и хотелската част - с подмяна на прозорци и подови настилки, боядисване на стени и тавани, ремонт на санитарни помещения. Работата по втория етап започва тази седмица и се очаква да завърши до май следващата година, разкри Стилиян Гроздев, началник на Териториалния отдел на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело".

Планира се и трети етап на обновяването на Военноморския клуб. Той ще включва пребоядисване на фасадата на новата част на Военноморския клуб. По предварителни проучвания ще струва около 100 000 лева, посочи Гроздев.

Последният частичен ремонт на фасадата на Военноморския клуб е бил през 1997 г. Преди започване на ремонта това лято фасадата е била в толкова окаяно състояние, че е имало опасност част от нея да наранят минувачите по тротоара.

За доосветяването на сградата ще съдейства Общината, за което кметът на Варна Иван Портних е дал уверение. Това обяви областният управител Стоян Пасев.

„За жалост във Варна има толкова много стари сгради, които не изглеждат в този вид. Да си пожелаем всичски стопани да намерят сили и средства, за да ги обновят по този начин", добави Пасев.

  •   Няма добавени коментари за тази статия
Прибави коментар


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa