Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
прочети повече
Тържествено откриване  на къщата-музей „Хр. Смирненски“ по проект на ЕКСА АД
Тържествено откриване на къщата-музей „Хр. Смирненски“ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

ЕКСА АД получи специална награда в Национален конкурс „Сграда на годината“ 2014 за обект „Археологически комплекс „Калето“

В югозападния край на град Мездра, върху висок скалист рид, надвесен над левия бряг на река Искър е съхранена 70 вековна история, разказвана днес в Археологически комплекс „Калето”.
Изпълнението на консервационно-реставрационните работи на Археологически комплекс „Калето” в град Мездра е финансирано от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, Приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма”, операция 3.1: „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.1-03/2010-„Подкрепа за развитие на природни, културни и исторически атракции”, договор №. BG161PO001/3.1-03/2010/021.

Археологическият комплекс „Калето” притежава статут на недвижима културна ценност с категория „национално значение”, обявен в ДВ бр.69/27г. и бр.90/65г.
На 26.04.2014г. Археологически комплекс „Калето” е включен в "100 НАЦИОНАЛНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТА" под  № 16А. С изпълнението на проекта се постигна:
Развитие на „Археологически комплекс „Калето” като конкурентноспособна културно-историческа атракция;
Повишаване популярността и привлекателността на община Мездра като туристическа локализация;
Насърчаване на туристическия отрасъл в община Мездра и региона чрез създаване на условия за устойчиво развитие на културно-познавателен туризъм и допълнителни туристически услуги;
Опазване и устойчиво управление на археологическото и културно-историческо наследство в Община Мездра.

  •   Няма добавени коментари за тази статия
Прибави коментар


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa