Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

"ЕКСА" АД ПОЛУЧИ НАГРАДА В ЕСЕННИЯ САЛОН "ДИЗАЙН ЗА ИНТЕРИОРА”

ВРЪЧИХА НАГРАДИТЕ В ЕСЕННИЯ САЛОН "ДИЗАЙН ЗА ИНТЕРИОРА” 

25.11.2013 / 17:28 - citybuild.bg

Сред отличените са "Аква Калиде" в района на Бургаските минерални бани и метростанциите „Сердика” и „Св. Климент Охридски”.

 

На официална церемония в Централния дом на Съюза на архитектите на ул. „Кракра" 11 в София с тържествено връчване на почетни грамоти за участие и награди бе закрит Есенен салон "Дизайн за интериора". На церемонията началникът на кабинета на министъра на културата Гергана Стоянова връчи лично трите награди и почетни грамоти от министерството.

 

Гергана Стоянова, началник на кабинета на министър Стоянович, и арх. Константин Пеев, изпълнителен директор на «ЕКСА», която бе наградена за принос за реставрацията на паметници на архитектурата, в това число и за реставрацията на уникалния археологически обект „Аква Калиде - Термополис"

 

Отличия получиха и доц. Мирослав Богданов, зам.-декан на Факултет за приложни изкуства в Национална художествена академия - за цялостното представяне на Салона на НХА и на нейните катедри "Рекламен дизайн" и „Индустриален дизайн", и доц. д-р Борис Сергинов от Нов Български университет - за студентските проекти за интериорен дизайн под ръководството на доц. Банко Банков.

 

Наградата от Съюза на архитектите в България на Есенен салон "Дизайн за интериора" бе присъдена и връчена на „Метрополитен" ЕАД - за цялостно представяне на Салона и за метростанциите „Сердика" и „Св. Климент Охридски". 

 

Организатори на Салона са: Съюз на архитектите в България  - Дружество "Синтез, интериор, дизайн",  Съюз на българските художници, Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост, Университет по архитектура, строителство и геодезия - катедра  "Интериор и дизайн за архитектурата", Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" - катедра "Архитектура и урбанистика", Национална художествена академия - катедра "Рекламен дизайн", Лесотехнически университет - катедра "Интериорен дизайн", Нов Български университет - департамент "Дизайн".


Есенен салон "Дизайн за интериора" бе открит на 11 ноември в Централния дом на архитекта под патронажа на Министерството на културата с мотото "Вече всичко в интериора е продукт на дизайна".Над 120 табла участваха в изложбата на Салона, като 41 от тях бяха на индивидуални участници и фирми. Изискването към участващите в Салона автори и колективи бе да покажат с табла своиреализирани интериори от последните две години. Програмата на престижния форум включваше и редица интересни съпътстващи мероприятия: лекции, дискусии, конференция с доклади "Дизайн - знаци в интериора", представяния на Асоциацията на интериорните дизайнери в България, на Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост и др.


Журито, което определи наградите на Есенен салон "Дизайн за интериора", бе в състав: председател - проф. арх. Евлоги Цветков от Съюза на архитектите в България, Гергана Стоянова - началник на кабинета на министъра на културата, Ивайло Панайотов от СБХ, Елица Ненчева - от Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост, и инж. Наталия Бондаренко от «АРХМЕДИЯ» ЕООД. 


  •   Няма добавени коментари за тази статия
Прибави коментар


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa