Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
прочети повече
Тържествено откриване  на къщата-музей „Хр. Смирненски“ по проект на ЕКСА АД
Тържествено откриване на къщата-музей „Хр. Смирненски“ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

"ЕКСА" АД ПОЛУЧИ НАГРАДА В ЕСЕННИЯ САЛОН "ДИЗАЙН ЗА ИНТЕРИОРА”

ВРЪЧИХА НАГРАДИТЕ В ЕСЕННИЯ САЛОН "ДИЗАЙН ЗА ИНТЕРИОРА” 

25.11.2013 / 17:28 - citybuild.bg

Сред отличените са "Аква Калиде" в района на Бургаските минерални бани и метростанциите „Сердика” и „Св. Климент Охридски”.

 

На официална церемония в Централния дом на Съюза на архитектите на ул. „Кракра" 11 в София с тържествено връчване на почетни грамоти за участие и награди бе закрит Есенен салон "Дизайн за интериора". На церемонията началникът на кабинета на министъра на културата Гергана Стоянова връчи лично трите награди и почетни грамоти от министерството.

 

Гергана Стоянова, началник на кабинета на министър Стоянович, и арх. Константин Пеев, изпълнителен директор на «ЕКСА», която бе наградена за принос за реставрацията на паметници на архитектурата, в това число и за реставрацията на уникалния археологически обект „Аква Калиде - Термополис"

 

Отличия получиха и доц. Мирослав Богданов, зам.-декан на Факултет за приложни изкуства в Национална художествена академия - за цялостното представяне на Салона на НХА и на нейните катедри "Рекламен дизайн" и „Индустриален дизайн", и доц. д-р Борис Сергинов от Нов Български университет - за студентските проекти за интериорен дизайн под ръководството на доц. Банко Банков.

 

Наградата от Съюза на архитектите в България на Есенен салон "Дизайн за интериора" бе присъдена и връчена на „Метрополитен" ЕАД - за цялостно представяне на Салона и за метростанциите „Сердика" и „Св. Климент Охридски". 

 

Организатори на Салона са: Съюз на архитектите в България  - Дружество "Синтез, интериор, дизайн",  Съюз на българските художници, Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост, Университет по архитектура, строителство и геодезия - катедра  "Интериор и дизайн за архитектурата", Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" - катедра "Архитектура и урбанистика", Национална художествена академия - катедра "Рекламен дизайн", Лесотехнически университет - катедра "Интериорен дизайн", Нов Български университет - департамент "Дизайн".


Есенен салон "Дизайн за интериора" бе открит на 11 ноември в Централния дом на архитекта под патронажа на Министерството на културата с мотото "Вече всичко в интериора е продукт на дизайна".Над 120 табла участваха в изложбата на Салона, като 41 от тях бяха на индивидуални участници и фирми. Изискването към участващите в Салона автори и колективи бе да покажат с табла своиреализирани интериори от последните две години. Програмата на престижния форум включваше и редица интересни съпътстващи мероприятия: лекции, дискусии, конференция с доклади "Дизайн - знаци в интериора", представяния на Асоциацията на интериорните дизайнери в България, на Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост и др.


Журито, което определи наградите на Есенен салон "Дизайн за интериора", бе в състав: председател - проф. арх. Евлоги Цветков от Съюза на архитектите в България, Гергана Стоянова - началник на кабинета на министъра на културата, Ивайло Панайотов от СБХ, Елица Ненчева - от Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост, и инж. Наталия Бондаренко от «АРХМЕДИЯ» ЕООД. 


  •   Няма добавени коментари за тази статия
Прибави коментар


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa