Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

СТРОИТЕЛЕН ЕКИП НА „ЕКСА” СПАСЯВА ВОЕННИЯ КЛУБ

Тунелите на метрото минават на 20 m. дълбочина, почти под основите на старинното здание, строено преди повече от 100 години по традиционни тогавашни технологии – тухлени зидове на хоросанов разтвор и подове на гредоред. В наши дни такава конструкция лесно се напуква под въздействието множество фактори, като подпочвени води, подземна инфраструктура, автомобилно движение. Строежът на метрото активизира съществуващите пукнатини и се наложи да бъдат взети спешни мерки за укрепване на сградата. За укрепването на такава сложна и отговорна сграда в кратки срокове бе избрана фирма ЕКСА, като лидер в реставрационно-строителните дейности, притежаваща необходимия квалифициран персонал и технически възможности за бързо и качествено изпълнение. Фирмата, с присъщия й афинитет към иновациите, приложи за пръв път в България укрепване с анкери, доставени специално от Германия. Те стегнаха напуканите стени в първоначалния им вид. Така Военния клуб бе спасен за поколенията, а устойчивостта му според конструкторите се повиши неколкократно.


автор: арх. А. Минев


 


  •   отговор на Яна

    Да, предстоят още реставрационни работи във Военен клуб, които ще бъдат финансирани от Министерство на отбраната. В момента ЕКСА АД участва в търг за възлагане на малка обществена поръчка за тези дейности.

    ЕКСА администратор, 26-03-10 08:57:42

  •   емблематична сграда

    Сградата на Военния клуб е една от емблематичните сгради отпреди 100 години и е добре, че има кой да се грижи и да ги укрепва, когато е необходимо. За да привлича вниманието на туристите, е хубаво да се направи освежаване на фасадата. Вярно, че там движението е много натоварено и това оказва лошо влияние върху боята....

    илиана, 23-03-10 10:26:22

  •  

    Предстоят ли още реставрационни работи на Военния клуб. Чух, че ще има световно първенство по шахмат.

    Яна, 05-03-10 12:11:31

  •   коментар

    Хубаво е,че има специалисти и за такива сгради. Знам, че тази дейност е трудна и са малко специализираните в това отношение фирми. А без тях подобни сгради не биха могли да се реконструират и възстановят.

    Радка Пенчева, 19-02-10 15:47:41

Прибави коментар


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa