Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
прочети повече
Тържествено откриване на къщата-музей „Хр. Смирненски“ по проект на ЕКСА АД
Тържествено откриване на къщата-музей „Хр. Смирненски“ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

Музеен комплекс „Свети Георги” в Кюстендил отвори врати

Кюстендил. ЕКСА АД извърши успешно консервационно-реставрационни и строително-ремонтни дейности по проекта на регионален исторически музей „Ак. Йордан Иванов” в Кюстендил. Работата включи консервация и реставрация на Акропола на Пауталия, реставрация и експониране на част от крепостната стена.  Изпълнихме още  и „Ландшафтното устройство на парковата среда на комплекс „Св. Георги”, реставрирахме обект „Римски терми - Асклепион”, изцяло възродихме  „Пирговата кула”.  Там, освен консервационно-реставрационни работи, изградихме  и вътрешна инсталация и художествено осветление. За нашата дейност на обекта имаме издадена препоръка от директора на музея Валентин Дебочички. Именно с официалното откриване на комплекса „Св. Георги” започнаха на 18 септември дните на европейското културно наследство, която инициатива се провежда за 12-ти  пореден път в България. Това е признание за професионализма на инженерно-техническия екип на ЕКСА.

 •   отговор на Михаил

  В Пирговата кула до 14 май 2010 г. може да бъде видяна изложбата от фотоси на Кюстендил от края XIX и началото на XX в., след което ще бъде заменена с картини от Художествения фонд на Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов", гр. Кюстендил. Откриването на новата експозиция в обекта ще бъде на 15 май в рамките на межднародната инициатива „Нощ на музеите 2010".
  Музеят разполага с още 6 постоянни и временни експозиции: Археологическа - в зала „Асклепий"; Етнографска - в зала „Стримон"; „Градски бит и култура на населението на Кюстендил от края на XIX и началото на XX в." - в Къща-музей «Емфиеджиева къща»; Къща-музей «Ильо Войвода»; Къща-музей «Димитър Пешев»; „Възрожденски икони, църковна утвар и старопечатни книги" - в коплекс «Св. Георги», кв. Колуша. В изложбената зала в джамия «Ахмед бей» до средата на май 2010 г. гостува Археологическата колекция на Нумизматичен музей - Русе. За повече информация посетете сайта на музея на адрес: http://www.kyustendilmuseum.primasoft.bg

  администратор на ЕКСА, 31-03-10 16:40:24

 •   Експозиция в Пиргова кула

  Миналата есен посетих експозицията от икони, подредена в Пирговата кула. Впечатлен съм и много ми хареса реставрацията на кулата, изпълнена от екипа на ЕКСА АД. Има ли нова експозиция в Пирговата кула, отново бих отишъл.
  Михаил

  Михаил, 26-03-10 11:25:30

 •   адаптация

  Стана ми много интересно да прочета за този проект. Хубаво е, че е направено и осветление - да могат посетителите да видят сами откритията

  Атанас Коев, 18-03-10 15:55:38

Прибави коментар


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa